مهمترین معایب استفاده کاشی حوض

در سده هشتم هجری قمری میرعلی تبریزی (درگذشت: ۸۵۰ هجری قمری) این خط را قانونمند کرد و در حد رقابت با خطوط ششگانه قدیمی مطرح نمود. ایسنا. ۲۰۱۶-۰۷-۲۴. دریافتشده در ۲۰۲۴-۰۵-۱۷. روکیدا». دریافتشده در ۲۰۲۱-۰۵-۱۵. در طرحهای تصویری نقشه به صورت سراسری است و در کاشان سابقه طویلی دارد. ممکن است خطی از قرآن، حدیث یا اسماء متبرکه در قوس محراب یا جای سجده و بعضاً در حاشیه فوقانی یا تا نیمه حاشیههای راست و چپ نیز نوشته شود. دو تفاوت اصلی این طرح که باعث جذابیت آن شده، حاشیه پهن بسیار زیبای آن و نیز طرح ساده شده درخت بید مجنون، گلها و برگها و ساقه هماهنگ آن است که لچکهای فرش، درختان بید را نشان میدهد. در این نوع سقفها فاصله میلگردها از یکدیگر حدود یک متر است. پیروزی عباسیان بر امپراتوری چین (دودمان تانگ) در نبرد طراز در ۷۵۱ میلادی باعث اسارت چینیانی شد که روش کاغذسازی را به مسلمین آموختند و به سرعت کارخانجات کاغذسازی رواج پیدا کرد و انتشار و نگهداری کتاب را آسان نموده که به انتشار علم و فرهنگ بسیار کمک کرد.

این فرش که در سال ۱۸۹۰ میلادی در کاشان بافته شده بود اینک در موزه ی Beth Tzedec در کشور کانادا نگهداری می شود. یکی از کاربردهای جنگلداری مدرن، احیای جنگل است که در آن در یک منطقه خاص درختان کاشته شده و نگهداری میشوند. در طرح توسعه حرم در این دوران، ساختمانهای جدیدی به آستان اضافه شد و ساختمان موزه تأسیس شد. این طرح اگرچه تاکنون بهطور رسمی مطرح نشده است، اما مخالفان و موافقانی دارد. طرح محرابی از آن جهت که تداعی کننده محراب مسجد است، به آن نام مشهور گردیده و بیشترین کاربرد آن نیز استفاده در مساجد میباشد. در حاشیه بزرگ و پهن آن نیز گلهای شاهعباسی و بند گره وجود دارد. در متن و حاشیه نیز از نگارههای جانوران، پرندگان و انسان به هیچ رو استفاده نمیشود تا برای نمازگزار اشکالی ایجاد نکند. امروزه نیز برخی زبانشناسان و پژوهشگران زبانی، نامِ آذری را به نام زبانِ تاتی ایران و لهجههای مختلف آن (لهجههای هرزندی و کرینگانی در شمال غرب، شاهرودی، شالی، کجلی و … در خلخال و طارم، تاکستانی، ابراهیمآبادی، اشتهاردی و… در قزوین) ترجیح میدهند و در آثار خود، هنگام بررسی زبان تاتی ایران، به جای نام تاتی، از نام «آذری» به عنوان یکی از زبانهای ایرانی شمال غربی استفاده میکنند.

با این حال، در برخی از آبهای آشامیدنی و در آب دریا، آلیاژهای برنج با 20 درصد روی یا بیشتر ممکن است دچار حملۀ خوردگی شوند . یکی از طیف های شناخته شده ی رنگ قرمز در قالی کاشان ، قرمز سیر است که به وسیله ی قرمز دانه که نوعی حشره است به دست می آید.همچنین رنگ سرمه ای یا نیلی که در حاشیه و متن به فراوانی استفاده می شود و معمولا از نیل تهیه می شود، نیلی که سابقا رنگی گیاهی بوده و از درخت نیل به دست می آمده، امروزه از گونه ی رنگهای خُمی محسوب می شود. از جمله نمونه های پرآوازه ی فرش کاشان، فرشهای لاکی هستند که عموما از متن و حاشیه ای به رنگهای لاکی و سرمه ای شکل می گیرد. قسمت بالای بوم یا زمینه، قوس محراب طراحی میگردد که عمدتاً حالت دوم لچک را دارد و نوار حاشیه نیز زمینه فرش را احاطه میکند. سرتاسر زمینه یا بوم طرح شکارگاه شامل منظره ای از شکارگاه شامل حیوانات، شکارچی و گیاهان مختلف بوده و دارای نقشه سراسری است. این طرح انواع مختلف دارد و از ویژگیهای آن این است که تکراری نبوده و سرتاسر بوم را گلدان یا درختی میپوشاند. این شهر و شهرستان لنکران از شمال با شهر ماساللی، از جنوب با شهر آستارا، از شرق با دریای کاسپین و از غرب با کوههای تالش و شهرهای لریک و یاردیملی همسایه است.

تزئینات کاربندی از عمده تزئیناتی است که در ستونهای سنگی که سقفهای حمام بر آنها قرار گرفتهاست، مشاهده میشود. در نقشه محرابی کاشان، انواع محرابی گلدانی، ستوندار، قندیلی و درختی با نگارهها و قوسهای گردان در قالیچه طراحی میگردد و در انواع ابریشمی و کاشی بهمن کرکی بافته میشود. قالی های با نام اکتوال تا سالهای پایلنی سده ی نوزدهم در کاشان تولید می شدند . از آن جمله تجارت و تولید فرش دستباف، آنهم در دوره ای بود که فرش کاشان کم کم به عنوان کالایی معتبر و سود آور به صورت گسترده تولید می شد. از دیگر تولیدکنندگان یهودی فرش کاشان در میانه ی سده ی نوزدهم میلادی "یزقل اکتوال" بود که در ابتدا با مضامین مذهبی و سپس با مضامین کمتر مذهبی و گاه نقوش کلاسیک قالی کاشان به تولید قالی می پرداخت. عمدتاً گلهای فرش، قابی شکل بوده و در داخل آنها شاخ و برگ تنظیم شدهاست. تغییر شکل را میتوان در تمام رژیمهای دمایی (داغ، سرد، گرم یا همدما (ایزوترمال)) انجام داد، اما آهنگری بیشتر در دمایی بالاتر از دمای تبلور مجدد انجام میشود. در ۱۴ مرداد ۱۳۵۷ (قبل از انقلاب اسلامی) تظاهرات کنندگان اصفهانی که برای هفتم کشته شدگان حادثه مشهد به خیابانها آمده بودند و البته برخی شان نیز مسلح بودند بیشتر قسمتهای شهر را به تصرف درآورند و سید جلالالدین طاهری را که چندی پیش از آن بازداشت شده بود آزاد کردند، ناآرامیهای دو روزه اصفهان با اعلام حکومت نظامی توسط دولت و با هجوم نیروهای ارتش، پایان یافت.