نکات طلایی برای موفقیت در کنکور تجربی
زمانیکه برگزاری کنکور نزدیکتر میشود میزان اضطراب و هیجان دانشآموزان نیز افزایش پیدا میکند. فشارهای ناشی از این احساسات منجر به کاهش بازدهی و فراگیری درسها ما بین دانشآموزان میشود. مهمترین عواملی که همه روانشناسان برای موفقیت در کنکور معرفی میکنند تلاش، پشتکار، هوش و استعداد فردی است. با این حال مهارتهای دیگری نیز وجود دارند که به دانشآموزان در این مسیر کمک میکنند.
بسیاری از دانشآموزان در ایام کنکور از ادامه مسیر ناامید میشوند و از آرزوهای خود منصرف میگردند. اما آنها باید متوجه شوند که راه موفقیت با دانستن رازهای موفقیت در کنکور امکانپذیر است. زمانیکه احساس شکست کردید به تلاشهای خود در گذشته فکر کنید. همه سختیها موجب میشوند شما سریعتر به هدف خود برسید. ما در قسمت زیر، راهها و رازهای مهم برای موفقیت در کنکور تجربی را به شما توضیح میدهیم.
1) برنامهریزی دقیق
موفقیت در هر کار و شرایطی، نیازمند یک برنامهریزی دقیق است. برنامهریزی دقیق و منظم برای دانشآموزان کنکوری بسیار مهم است. دانشآموزان با یک برنامه منظم یک مسیر کلی برای اهداف خود مشخص میکنند. دانشآموزانی که خود را برای کنکور آماده میکنند باید از برنامهریزیهای بلندمدت و کوتاهمدت استفاده کنند. برنامهریزی دقیق، موجب مدیریت زمان و استفاده مناسب از زمان میشود.
دانشآموزانی که زمان خود را به خوبی کنترل میکنند شانس بیشتری برای موفقیت در کنکور تجربی دارند. اگر میخواهید شانس بیشتری برای موفقیت در کنکور داشته باشید باید به صورت هفتگی برنامهریزی کنید. دانشآموزان و داوطلبان کنکور برای قبولی در کتاب های ترم اول پزشکی نیاز به یک برنامه مطالعاتی دقیق دارند. این دانشآموزان میتوانند برای دریافت برنامه مطالعاتی کلمه (پزشکی) را به سامانه ۱۰۰۰۹۸۳۳ ارسال کنند.
2) تعیین اهداف برای رسیدن به موفقیت در کنکور تجربی
دانشآموزانی که به دنبال موفقیت در کنکور تجربی هستند باید اهداف خود را به درستی مشخص کنند. تعیین اهداف به دانشآموزان انگیزه میدهد و مسیر را برای آنها مشخص میکند. دانشآموزان گروه تجربی هدف خود را به درستی مشخص کنید. شما به دنبال قبولی در کدام رشته هستید؟ رشته مورد نظر خود را انتخاب کنید و بهترین رتبه را با برنامهریزی دقیق و مطالعه کسب نمایید.
3) مطالعه مفاهیم به روش درست
بسیاری از دانشآموزان مطالب درسی را به روش صحیح مطالعه نمیکنند. منظور از روش صحیح چیست؟ روش صحیح مطالعه دروس کنکور برای هر درسی متفاوت است. به طور مثال، دانشآموزان باید در درس فیزیک برخی از فرمولها را یاد بگیرند و بعضی از قسمتها را حفظ کنند. یکی از مهمترین نکاتی که حرف آخر به آن توجه ویژهای دارد یادگیری مفاهیم به صورت بلندمدت است. حرف آخر برای مطالعه مفاهیم به روش صحیح، مطالب را به صورت انیمیشنسازی در اختیار دانشآموزان قرار میدهد. یادگیری مسائل به صورت پویانمایی و انیمیشنسازی به دانشآموزان برای موفقیت در کنکور تجربی بسیار کمک میکند. دانشآموزان با استفاده از این روشها میتوانند مطالب را به صورت بلندمدت در حافظه خود نگه دارند.
4) خلاصهنویسی
یکی از مهمترین راههای موفقیت در کنکور تجربی، خلاصهنویسی است. همه دانشآموزان باید مهمترین قسمتهای هر فصل درس را نت برداری کنند. خلاصهنویسی یا نت برداری باید به صورت منظم، دقیق و به صورت روزانه باشد. اگر میخواهید مطالب به صورت بلندمدت در حافظه شما باقی بمانند باید هر روز نتهای خود را مطالعه کنید. قبل از شروع هر فصل جدید، خلاصهنویسیها را مطالعه کنید. این کار به شما کمک میکند مفاهیم را بهتر یاد بگیرید.
5) مطالعه بودجهبندی
هر سال کنکور سراسری در زمانهای مشخصی برگزار میشود. دانشآموزان میتوانند سوالات هر سال را با دقت بررسی کنند. مطالعه بودجهبندی کنکور نقش بسیار مهمی برای موفقیت در کنکور تجربی دارد. مطالعه بودجهبندی به دانشآموز کمک میکند تا با سوالات هر فصل بیشتر آشنا شود. زمانی که داوطلب بودجهبندی سالهای اخیر کنکور را مشاهده میکند متوجه سوالهای مهم هر درس و هر فصل میشود.
6) شرکت در آزمونهای آزمایشی برای موفقیت در کنکور تجربی
بسیاری از دانشآموزان تمامی مطالب درسی را یاد میگیرند اما در جلسه کنکور بیش از حد استرس دارند. این استرس و نگرانی موجب میشود دانشآموز نتایج قابل قبولی کسب نکند. یکی از بهترین راهها برای کاهش استرس در جلسه کنکور، قرار گرفتن در شرایط مشابه است. دانشآموزان باید با یک برنامهریزی دقیق در آزمونهای آزمایشی شرکت کنند. آزمونهای آزمایشی نقش بسیار مهمی در موفقیت دانشآموزان دارند. این آزمونها نه تنها استرس داوطلبان را کمتر میکند بلکه آنها را با سوالات کنکور نیز آشنا مینماید.
نکات کلیدی
- شما باید از هر لحظه و ثانیه به بهترین شکل ممکن استفاده کنید.
- نتیجه تلاشهای امروز در سرنوشت و آیند شما تاثیر زیادی دارد.
- کنکور تنها یک راه برای موفقیت شما در آینده است. اگر نتیجه قابل قبولی کسب نکردهاید از تلاش ناامید نشوید.
- تلاش برای ساختن یک آینده جدید دشوار به نظر میآید اما امکانپذیر است بنابراین همیشه تلاش کنید.
- اگر میخواهید آینده بهتری داشته باشید از همین لحظه برای موفقیت تلاش کنید.
- قله موفقیت از آن چیزی که فکر میکنید به شما نزدیکتر است.
- هرگز به شکست فکر نکنید …
7) روشهای صحیح تست زنی برای موفقیت در کنکور تجربی
شما با یک برنامهریزی دقیق و مطالعه صحیح خود را برای کنکور آماده میکنید. اما این پایان راه نیست! شما باید در آزمونهای مشابه کنکور نیز شرکت کنید. این آزمونها استرس و نگرانی را کاهش میدهند. یکی دیگر از نکاتی که برای موفقیت در کنکور تجربی باید به آن توجه کنید روشهای تست زنی است. دانشآموزان باید یاد بگیرند چگونه به سوالات سریع پاسخ دهند. روشهای سریع تست زنی را یاد بگیرید و از آنها در جلسه کنکور استفاده کنید. انجام دادن این کارها موجب میشوند تا شما به راحتی رتبه قابل قبولی در کنکور کسب کنید.
8) اطلاعات کامل در مورد رشته تحصیلی
دانشگاه و تحصیل در آن برای بسیاری از دانشآموزان بسیار مهم و حیاتی است. دانشآموزان باید با توجه به علاقهای که دارند یک رشته مناسب انتخاب کنند. دانشآموزانی که رشته مورد علاقه خود را انتخاب میکنند موفقیت بیشتری در دانشگاه کسب مینمایند. دانشآموزانی که برای کنکور تجربی مطالعه میکنند باید اطلاعات دقیقی در مورد رشته تحصیلی خود داشته باشند. هر رشته تحصیلی، دروس زیادی دارد و هر کدام از این دروس، ضرایب متفاوتی دارند.
9) دوری از اینترنت و فضای مجازی
اینترنت و فضای مجازی به یکی از بزرگترین مشکلات والدین و دانشآموزان تبدیل شده است. بسیاری از دانشآموزان اکثر وقت خود را در اینترنت صرف میکنند. این موضوع نه تنها موجب میشود دانشآموز تمرکز کافی نداشته باشد بلکه به رتبه نهایی کنکور نیز صدمه میزند. دانشآموزان باید به اندازه کافی استراحت داشته باشند و به همان اندازه نیز برای کنکور آماده شوند. دانشآموزان میتوانند در زمانهای استراحت از اینترنت و فضای مجازی استفاده کنند. تمرکز زیاد بر روی مطالب درسی میتواند موجب موفقیت در کنکور تجربی شود.
10) استراحت کافی
استراحت کافی نیز نقش مهمی در موفقیت دانشآموزان دارد. داوطلبان کنکور نباید فقط به فکر مطالعه باشند. آنها میتوانند با یک برنامهریزی دقیق هم مطالعه کافی داشته باشند و هم استراحت کنند. این نکته را فراموش نکنید که سلامتی مهمترین داشته شما در زندگی است. شما باید از لحاظ جسمی و روحی سالم باشید تا به درستی مطالعه کنید. هدف شما در این مسیر موفقیت در کنکور است اما سلامتی خود را فراموش نکنید.
11) استفاده از تجربههای رتبههای برتر
دانشآموزان باید برای موفقیت در کنکور تجربی از تجربههای رتبههای برتر نیز استفاده کنند. دانشآموزانی که در سالهای اخیر بهترین رتبهها را کسب کردهاند تجربه بسیار زیادی دارند. شما میتوانید از تجربههای این دانشآموزان استفاده کنید زیرا آنها این مسیر را با موفقیت سپری کردهاند. این نکته را فراموش نکنید که تجربه آنها یک مسیر سادهتر و واضحتر را در اختیار شما قرار میدهد.
12) استفاده از بهترین منابع برای موفقیت در کنکور تجربی
آخرین مرحله برای موفقیت در کنکور ، استفاده از بهترین منابع کنکور تجربی است. منابع خوب برای کنکور و ویژگیهای آنها را به درستی و خوبی بشناسید. دانشآموزان باید از بهترین منابع استفاده کنند تا بهترین نتایج را کسب نمایند. حرف آخر برای موفقیت در کنکور تجربی، پکیجهای متنوعی را ارائه داده است.
نکات کلیدی در مورد منابع حرف آخر
- اولین ویژگی یک منبع خوب برای موفقیت در کنکور تجربی روان بودن و قابل فهم بودن آن است.
- زبان ساده منابع کنکور موجب افزایش سرعت یادگیری و حل تست میشود.
- روشهای سریع تست زنی را یاد بگیرید.
- دومین ویژگی یک منبع خوب برای موفقیت در کنکور تجربی، برخورداری از درسنامهها و تستهای مناسب است.
- سومین ویژگی منابع برای موفقیت در کنکور، خلاصهگویی و پرهیز از ذکر جزئیات اضافی و ناکارآمد است.
- عواملی مانند فونت مناسب، عکسهای رنگی و صحافی مناسب نقش بسیار مهمی در موفقیت دانشآموزان دارد.
- تیم حرف آخر با استفاده از تکنولوژی، بهترین صفحه آراییها را برای دانشآموزان در نظر گرفته است.
- استفاده از انیمشین و پویانمایی، یادگیری را برای دانشآموزان آسان کرده است.
- منابع حرف اخر از پاسخنامهی مختصر، مفید و واضح برخوردار هستند.
- یکی دیگر از مهمترین ویژگیهای منابع حرف آخر مطابقت با کتاب درسی است.
- تمامی پکیج های کتاب روز از دل کتاب درسی نشات گرفته شدهاند.
- یکی دیگر از مهمترین ویژگهای منابع حرف آخر پرهیز از خطاهای علمی و تایپی است. چندین ویراستار حرفهای بستههای آموزشی حرف آخر را بررسی میکنند. استفاده از منابع و پکیجهای حرف آخر به دانشآموزان کمک زیادی در قبولی کنکور خواهد کرد.
معرفی پکیجهای حرف آخر برای موفقیت در کنکور تجربی
- زبان انگلیسی جامع حرف آخر (نظام جدید)
- زبان انگلیسی ۶۰۴۰ (نظام جدید)
- گرامر زبان انگلیسی دهم، یازدهم و دوازدهم حرف آخر
- تیر آخر زبان انگلیسی
- درک مطلب زبان انگلیسی حرف آخر
- کتاب تیک آخر زبان حرف آخر
- پکیج کامل ادبیات فارسی
- ادبیات ۶۰۴۰ (نظام جدید)
- واژگان و تاریخ ادبیات حرف آخر
- قرابت معنایی حرف آخر (نظام جدید)
- زبان فارسی حرف آخر (نظام جدید)
- آرایههای ادبی حرف آخر (نظام جدید)
- عربی جامع حرف آخر (نظام جدید)
- عربی ۶۰۴۰ (نظام جدید)
- پکیج کامل دینی نظام جدید حرف آخر
- دینی ۶۰۴۰ (نظام جدید)
- دینی یازدهم حرف آخر
- دینی دوازدهم حرف آخر
- دینی دهم حرف آخر
- پکیج کامل زیست نظام جدید حرف آخر
- زیستشناسی ۶۰۴۰ (نظام جدید)
- زیست شناسی دوازدهم
- زیست در دایره حرف آخر
- زیستشناسی یازدهم حرف آخر
- ژنتیک حرف آخر
بيماريهاي ريه
سرفصل دروس: (32 ساعت) 5 -51
1 – مروري بر آناتومي دستگاه تنفس 1 ساعت
2 – مروري بر نشانه شناسي اختصاصي دستگاه تنفس و مكانيسم ايجاد صداهاي تنفس طبيعي و غيرطبيعي و روشهاي تشخيص آزمايشگاهي 3 ساعت
3 – تهويه و پرفوزيون، تبادل گازها و كنترل تنفس 3 ساعت
4 – تعادل اسيدوباز 2 ساعت
5 – فيزيوپاتولوژي، علائم، تشخيص و درمان آستم و رينيت آلرژيك 2 ساعت
6 – فيزيوپاتولوژي، علائم، تشخيص و درمان بيماريهاي انسدادي ريه (تراكنيت، برنشيت ساده و مزمن، آمفيرم) 2 ساعت
7 – فيزيوپاتولوژي، علائم، تشخيص و درمان بيماريهاي منتشر ريه (حساسيتي، شغلي، گرانولومي، واسكوليتها و غيره) 2 ساعت
8 – فيزيوپاتولوژي، علائم، تشخيص و درمان آمبولي و انفاركتوس ريه 1 ساعت
9 – مكانيسمهاي دفاعي ريه و فيزيوپاتولوژي، علائم، تشخيص و درمان عفونتهاي غير سلي ريه (ويروسي، باكتريائي، قارچي ….) 3 ساعت
10 – فيزيوپاتولوژي، علائم، تشخيص و درمان آبسه ريه و برنشكتازي 1 ساعت
11 – فيزيوپاتولوژي، علائم، تشخيص و درمان بيماريهاي سل 4 ساعت
12 – اختلالات جنب فيزيوپاتولوژي تجمع مايع، جنبي آمپيم پنوموتوراكس و نئوپلاسم ها)2 ساعت
13 – تومورهاي ريه 2 ساعت
14 – فيزيوپاتولوژي، علائم، تشخيص و درمانARDSو نارسائي حاد و مزمن ريوي 2 ساعت
15 – تظاهرات ريوي بيماريهاي سيستميك 1 ساعت
16- بيماريهاي متفرقه (در اختيار استاد) 1 ساعت
بيماريهاي كليه
سرفصل دروس: (32 ساعت) 6- 51
1 – آناتومي و هيستولوژي و فيزيولوژي كليه، جريان خون كليوي، فيلتراسيون گلومرولي و عوامل تنظيم كننده آن تنظيم خودبخودي فيلتراسيون گلومرولي و جريان خون كليوي، تاثير مواد تنگ كننده عروق در جريان خون كليوي، نقل و انتقال سديم، پتاسيم، آب، هيدروژن و ساير مواد، سيستم رنين آنژيوتانسين، اثر كليه در تنظيم كلسيم و فسفر و ويتامينD2 ساعت
2- فيزيوپاتولوژي نشانه هاي بيماريهاي كليه:
هماتوري، پرتئينوري، ديزوري، پلي اوري، اوليگوري و خيز 2 ساعت
3 – روشهاي تشخيص آزمايشگاهي در بيماريهاي كليه 2 ساعت
4 – علل، فيزيوپاتولوژي علائم، تشخيص و درمان گلومرولرنفريت حاد و نارسائي حاد كليه2 ساعت
5 – علل، فيزيوپاتولوژي، تشخيص و درمان نارسائي مزمن كليه و اورمي 2 ساعت
6 – فيزيوپاتولوژي، تشخيص و درمان عفونتهاي كليه و مجاري ادراري و نفريت انترستيسيل2 ساعت
7 – علل، فيزيوپاتولوژي تشخيص و درمان سندرم نفروتيك 2 ساعت
8 – پرفشاري خون اوليه و كليوي 2 ساعت
9 – كليه و بيماريهاي كلاژن 2 ساعت
10 – كليه و بيماريهاي سيستميك 2 ساعت
11 – كليه و آبستني، كليه و داروها 2 ساعت
12 – آب و الكتروليتها و كليه 2 ساعت
13 – اختلالات اسيدوباز 2 ساعت
14 – بيماريهاي مادرزادي كليه و تومورهاي كليه 2 ساعت
15 – علل، فيزيوپاتولوژي، تشخيص و درمان سنگهاي كليه و نفروپاتي انسدادي 2 ساعت
16 – دياليز و پيوند كليه 2 ساعت
بيماريهاي روماتيسمي
سرفصل دروس: (32 ساعت) 7– 51
كليات و مقدمه بافت همبندي – طبقه بندي بيماريهاي روماتيسمي 1 ساعت
فيزيولوژي، ساختمان و بيومكانيك مفاصل – مايع مفصلي 1 ساعت
ايمونولوژي و التهاب در بيماريهاي مفصلي 4 ساعت
فيزيوپاتولوژي، علائم، تشخيص و درمان بيماريهاي دژنراتيو مفصلي 2 ساعت
فيزيوپاتولوژي، علائم، تشخيص و درمان بيماريهاي التهابي مفصلي و كلاژنوزها شامل:
تب روماتيسمي، آرتريت روماتوئيد، لوپوس ارتيماتومنتشر، اسكلرودرمي، پولي ميوزيت، واسكوليت ها، اسپونديلوآرتروپاتي هاي سرونگاتيو(اسپونديليت آنكيلوزان – سندرم رايتر، آرتريت پسورياتيك، آرتريت بيماريهاي التهابي روده) روماتيسم هاي پريوديك 12 ساعت
فيزيوپاتولوژي، علائم – تشخيص و درمان بيماريهاي متابوليك مفصلي
(نقرس كاذب، آلكاپتونوري و هموكروماتوز) 2 ساعت
فيزيوپاتولوژي، علائم – تشخيص و درمان عفونتهاي مفصلي و اسپونديليتهاي چركي و سلي2 ساعت
فيزيوپاتولوژي، علائم – تشخيص و درمان روماتيسم هاي غير مفصلي
(شامل فيبروزيت، تاندونيت، بورسيت، سندرم تونل كارپ) 2 ساعت
روشهاي تشخيص آزمايشگاهي و تجزيه مايع مفصلي 1 ساعت
تكنيك و انديكاسيون تزريقات مفصلي وخارج مفصلي 1 ساعت
اصول دارو درماني در بيماريهاي روماتيسمي 2 ساعت
اصول توانبخشي در بيماريهاي روماتيسمي 2 ساعت
پاتولوژي اختصاصي
تعداد واحد: 6 64
نوع واحد: نظري – عملي
پيش نياز: ندارد
سرفصل دروس:
الف: نظري (68 ساعت)
سيستم خونساز و بيماريهاي خوني
خونسازي در جنين و بعد از تولد
تكامل گلبولهاي سرخ، سفيد و پلاكت ها
اندكس هاي گلبولهاي سرخ
طبقه بندي كم خونيها
كم خونيهاي حاصله از فقر آهن و ويتامينB12
كم خونيهاي هموليتيك و سيدروبلاستيك
كم خونيهاي ميلوفتيزيك
پلي سپتمي هاي نسبي اوليه و ثانويه
كليات بيماريهاي گلبولهاي سفيد
لكوسيتوزها و لكوپني ها
لوسمي ها و بيماريهاي ميلوپروليفراتيو
كليات درباره پلاكت ها و اعمال فيزيولوژيك آنها
انواع ترومبوسيتوپني ها
ترومبوسيتوزها و ترومبوسيتمي ها
سيستم لنفورتيكولر
اطلاعات تشريحي و فيزيولوژيك
هيپرپلازي، هيپوپلازي و آتروفي بافت لنفاوي
التهابات حاد و مزمن بافت لنفاوي
هيستيوسيتوزها و رتيكولواند و تليوزهاي خوش خيم و بدخيم
تحريكات آنتي ژنيك در سيستم لنفورتيكولر
بيماريهاي لنفوپروليفراتيو و ايمونوپروليفراتيو
انواع لنفومها و طبقه بندي هيستولوژي وStagingآنها
بيماري هوجكينgradingوstaging
طحال و تغييرات طحال در بيماري هاي التهابي
اختلالات عروقي طحال
پركاريهاي اوليه و ثانويه طحال
تيموس: اطلاعات تشريحي و فيزيولوژيك
انواع تيموم ها و ارتباط آنها با بيماريهاي خوني، ايمونولوژيك و مياستني گراء
سيستم قلب و عروق
اطلاعات تشريحي و بيماريهاي مادرزادي قلب
دژنرسانس هاي عضله قلب
تغييرات پاتولوژيك قلب در اختلالات هورموني
ضايعات ايسكميك قلب و انفاركتوس ميوكارد
ضايعات قلب در ازدياد فشار خون
روماتيسم قلبي و تغييرات قلب در آرتريت روماتوئيد
اندوكارديت هاي ميكروبي و ايديوپاتيك
ميوكارديت هاي ميكروبي و ايديوپاتيك
پريكارديت هاي ميكروبي و ايديوپاتيك
تومورهاي قلب
بيماريهاي مادرزادي عروق
بيماريهاي دژنراتيو شرائين و انواع آرتريواسكلروزها
بيماريهاي التهابي شرائين
انوريسم ها: تعريف، طبقه بندي و پاتوژنز
فلبيت ها، واريس و فلبواسكلروزها
لنفانژيت ها و لنف ادم ها
تومورهاي رگهاي خوني و لنفي
پاتولوژي پستان
اطلاعات تشريحي و فيزيولوژيك
التهابات حاد و مزمن پستان
ضايعات پستان در اثر اختلالات هورموني
تومورهاي خوش خيم پستان
تومورهاي بدخيم پستان
غدد مترشحه داخلي
غده هيپوفيز
اطلاعات آناتوميك و فيزيولوژيك
سندرومهاي هيپوفيزي
تومورهاي هيپوفيز وزين تركي
تغييرات هيپوفيز در اختلالات ساير غدد مترشحه داخلي
غدد فوق كليوي
اطلاعات تشريحي و فيزيولوژيك
پركاري قسمت قشري غدد فوق كليوي
كم كاري قسمت قشري غدد فوق كليوي
تومورهاي قسمت قشري غدد فوق كليوي
تومورهاي قسمت مركزي غدد فوق كليوي
غده تيروئيد
خلاصه اي از تشريح و فيزيولوژي غده تيروئيد
گواتر ساده يا كولوئيد
گواتر توكسيك يا هيپربلاستيك
هيپوپلازي اتروفي و دژنرسانس غده تيروئيد
تيروئيديت هاي حاد و مزمن و ايمونولوژيك
نئوپلاسم هاي خوش خيم غده تيروئيد
نئوپلاسم هاي بدخيم تيروئيد
غده پاراتيروئيد
اطلاعات تشريحي و فيزيولوژيك
متابوليسم كلسيم و فسفر
هيپرپارتيروئيديسم و ضايعات حاصله از آن
نئوپلاسم هاي پاراتيروئيد
لوزالمعده با ترشح داخلي
اطلاعات تشريحي و فيزيولوژيك
خلاصه اي از متابوليسم كربوهيدراتها
كم كاري جزاير لانگرهانس و ديابت قندي
تغييرات پاتولوژيك ديابت در خارج لوزالمعده
پركاري جزاير لانگرهانس و تومورهاي اين جزاير
لوزالمعده با ترشح خارجي
اطلاعات تشريحي و فيزيولوژيك
دژنرسانس ها و اتروفي لوزالمعده
التهابات لوزالمعده
پانكراتيت حاد هموراژيك نكروزان
پانكراتيت حاد چركي
پانكراتيت مزمن راجعه
بن ماري فيبروكيستيك لوزالمعده
تومورهاي خوش خيم و بدخيم و كيست هاي لوزالمعده
پاتولوژي گوش
التهابات حاد و مزمن گوش خارجي
التهابات گوش مياني
اتواسكلروز
كلستئاتوم
نئوپلاسم هاي گوش
ضايعات بيني–حلق و حنجره
التهابات بيني و سينوسهاي اطراف آن
نئوپلاسم هاي حفره بيني و سينوسهاي اطراف آن
تومورهاي ناز و فارنكس – اوروفارنكس و لارنكس
پاتولوژي ريه ها–پرده هاي جنب و مدياستن
اطلاعات تشريحي و فيزيولوژيك
بيماريهائيكه تنگي نفس هاي حاد را سبب مي شوند
اتلكتازي و كلاپس ريه
بيمار مامبران هيالن و سندروم ديسترس تنفسي
ديسپلازي مادرزادي خانه هاي شش
پنوموتوراكس – خيز ريه – آمبولي و انفاركتوس ريه
بيماريهائيكه تنگي نفس مزمن ايجاد ميكنند مثل پنوموكرنيوزوآمفيزم
بيماريهائيكه سبب سرفه هاي حاد ميگردند مثل پنومونيهاي حاد
بيماريهائيكه سرفه هاي مزمن بوجود ميآورند مثل برونشيت مزمن و برنشيكتازي
بيماريهائيكه شيوع كمتري دارند مانند پنوموني انترسيتسيل و سندروم هامان ريچ
تومورهاي خوش خيم و بدخيم ريه
رابطه سرطانهاي ريه با سيگار و ساير عوامل خارجي
التهابات پلور و هيدروتوراكس
تومورهاي پلور
تومورها و كيست هاي مدياستن
پاتولوژي دستگاه كمورسپتور
اطلاعات تشريحي و فيزيولوژيك
تومورهاي دستگاه كمورسپتور
پاتولوژي حفره دهان–دندانها و غدد بزاقي
اطلاعات تشريحي و فيزيولوژيك
ناهنجاري هاي مادرزادي
بيماريهاي التهابي حفره دهان
تومورهاي مخاط دهان و غدد بزاقي
كيست هاي فك
بيماريهاي مفصلي تامپور و مانديبولر
پاتولوژي لوله گوارش
اطلاعات تشريحي و فيزيولوژيك
ناهنجاريهاي مادرزادي و اكتسابي لوله گوارش
التهابات و اولسرهاي لوله گوارش
اختلالات عروقي
اختلالات مكانيكي
تومورهاي خوش خيم و بدخيم لوله گوارش
سندروم سوء جذب
صفاق و خلف صفاق
اطلاعات تشريحي
التهابات و چسبندگيهاي صفاق
كيست هاي مزانتر
تومورهاي اوليه و ثانويه صفاق
تومورهاي اوليه و ثانويه خلف صفاق
كبد و كيسه صفرا
خلاصه اي از تشريح و فيزيولوژي كبد و راههاي صفراوي
بيماريهاي مادرزادي
نكروز و دژنرسانس كبدي
عفونتهاي ويرال و باكتريال كبد
ضايعات داروئي و شيميائي كبد
يرقانها
سيروزها
تومورهاي خوش خيم و بدخيم كبد
بيماريهاي التهابي كيسه صفرا
سنگ كيسه صفرا و مجاري صفراوي
تومورهاي كيسه صفرا و مجاري صفراوي
پاتولوژي پوست
بافت شناسي پوست
نامگذاري ضايعات پوستي
اختلالات پيگمانتاسيون پوست
تومورهاي اوليه و ثانويه پوست
پاتولوژي دستگاه تناسلي زن
جنين شناسي و نواقص مادرزادي
خلاصه اي از بافت شناسي و فيزيولوژي دستگاه تناسلي زن
بيماريهاي التهابي فرج – مهبل – زهدان – لوله ها و تخمدانها
تومورهاي خوش خيم و بدخيم فرج – مهبل – زهدان – تخمدانها
دوجنسي ها و اختلالات گونادي
بيماريهاي جفت
پاتولوژي كليه ها
اطلاعات تشريحي و فيزيولوژيك
ناهنجاريهاي مادرزادي
بيماريهاي گلومرولي (گلومرولونفريت ها)
بيماريهاي توبولهاي كليه
بيماريهاي عروق كليه
پيلونفريت ها
نفريت انترستيسيل
سل كليه
سنگ كليه
هيدرونفروز
نئوپلاسم ها و كيست هاي كليه
بيماريهاي حالب ها – مثانه و مجراي ادرار:
اطلاعات تشريحي و فيزيولوژيك
ناهنجاريهاي مادرزادي
التهابات مثانه و مجاري ادرار
تومورهاي حالب ها مثانه و مجراي ادرار
پاتولوژي دستگاه تناسلي مرد
يادآوريهاي تشريحي
التهابات و تومورهاي پروستات، التهابات و تومورهاي آلت تناسلي مرد
التهابات و تومورهاي بيضه ها
بيماريهاي كيسه بيضه
پاتولوژي استخوان
كلياتي درباره بافت استخواني
ناهنجاريهاي مادرزادي و بيماريهاي ارثي استخوانها
ضايعات ضربه اي و ترميمي استخوانها
ضايعات متابوليك استخواني
عفونت هاي استخواني
كيست هاي استخواني و بيماري پاژت استخوان
تومورهاي خوش خيم و بدخيم استخوان
پاتولوژي مفاصل
خلاصه اي از تشريح و فيزيولوژي مفاصل
آرتريت هاي عفوني
آرتريت هاي روماتيسمي
آرتروز ها و آرتروپاتيهاي متابوليك
ضايعات مفصلي ناشي از ضربه
تومورهاي مفاصل
پاتولوژي عضلات مخطط
ساختمان و فيزيولوژي عضلات
آتروفيهاي عضلات
ديستروفيهاي عضلاني
ميوزيت ها
بيماريهاي ايسكميك و متابوليك عضله
عضلات مخطط تومورهاي خوش خيم و بدخيم عضلات مخطط
پاتولوژي سيستم عصبي
يادآوريهاي تشريحي و فيزيولوژيك
بيماريهاي مادرزادي سيستم عصبي
بيماريهاي دژنراتيوسيستم عصبي
اختلالات عروقي مغز و نخاع
بيماريهاي ضربه اي سيستم عصبي
بيماريهاي عفوني سيستم عصبي
تومورهاي سيستم عصبي
ضايعات اعصاب محيطي
پاتولوژي چشم
خلاصه اي از جنين شناسي – تشريح – بافت شناسي و فيزيولوژي چشم
ناهنجاريهاي مادرزادي چشم
التهابات كره چشم، پلك ها، و ملتحمه و دستگاه اشكي
افتالمي سمپاتيك
گلوكوم
كاتاراكت (آب مرواريد)
فيبروپلازي پشت عدسي
ادم پاپي
رتينوپاتي ها
تومورهاي پلك ها و ملتحمه چشم
تومور و شبه تومورهاي كره چشم
ب: عملي (68 ساعت)
فارماكولوژي
تعداد واحد: 4
نوع واحد: نظري – عملي 65
پيش نياز: ندارد
سرفصل دروس:
الف – نظري (60 ساعت)
كليات فارماكولوژي – داروها و گيرنده ها – فارماكوكينتيك – متابليسم داروها و القاء آنزيمي – ارزش باليني و كارآئي داروها – فارماكوژنتيك – كليات نوروفارماكولوژي – داروهاي كلينرژيك – داروهاي آنتي كلينرژيك – داروهاي فالج عقده اي، مدد عصبي عضلاني و شل كننده عضلاني – داروهاي آدرنرژيك و متضاد آنها – داروهاي ضد فشار خون شرياني – هيستامين و ضد هيستامين سروتونين و ضد سروتونين ها – كينين ها – پروستاگلاندين – پسيكوفارماكولوژي داروهاي ضد جنون و ضد اضطراب – داروهاي ضد افسردگي و جنون زا – خواب آورها و الكل – داروهاي تشنج آور – داروهاي ضد صرع – داروهاي ضد درد مخدر – اعتياد و درمان آن – داروهاي ضد درد غير مخدر – داروهاي ضد التهاب – فارماكولوژي هوشبرهاي عمومي – داروهاي بي حس كننده موضعي – گليكوزيدهاي قلبي – داروهاي ضد آريتمي – داروهاي ضد آنژين صدري – داروهاي ضد آترواسكلروز – داروهاي ضد انعقادي – داروهاي مدر – داروهاي تنفسي – داروهاي گوارشي انسولين – گلوكاكن – داروهاي ضد ديابت خوراكي – استروئيدهاي فوق كليه – هورمونهاي تيروئيد – داروهاي ضد تيروئيد – كلسي تونين – عصاره پاراتيروئيد – ويتامينD– هورمونهاي هيپوفيز خلفي – داروهاي محرك و مضعف عضله رحم – گونادوتروپينهاي هيپوفيز قدامي – هورمونهاي جنسي – داروهاي ضد حاملگي – تراتوژنرها – داروهاي ضد بيماري نقرس – داروهاي ضد كم خوني – ويتامينها – كليات شيمي درماني – سولفاميدها – آنتي بيوتيكها – داروهاي ضد سل و جذام – داروهاي ضد عفوني كننده موضعي – داروهاي ضد انگلي (ضد آميب، ضد مالاريا، ضد انگلهاي جلدي و انگلهاي گوارشي) – داروهاي ضد قارچ – داروهاي ضد سرطان – ايمونوفارماكولوژي – سموم و ضد سموم – تداخل داروها – نسخه نويسي.
ب – عملي (17 ساعت)
برنامه درس عملي توسط گروه آموزشي مربوطه تنظيم مي شود.
تذكر مهم:
پيشنهاد مي شود كليات فارماكولوژي بعد از ظهر روزهاي دو هفته اول همزمان با درس نشانه شناسي و فارماكولوژي اختصاصي هر دستگاه حتي الامكان قبل و يا همزمان با فيزيوپاتولوژي دستگاه مربوطه تنظيم و تدريس شود. بديهي است فارماكولوژي داروهائي كه بيماريهاي دستگاه مربوطه در شش ماه اول سال سوم تدريس نمي شود بهتر است در روزهاي پاياني ترم تدريس گردد.
نشانه شناسي
تعداد واحد: 4
نوع واحد: نظري – كارآموزي 66
پيش نياز: ندارد
الف – نظري (25 ساعت)
مقدمه و آشنائي با درس – تاريخچه طب و تكامل روشهاي تشخيص بيماريها – اخلاق پزشكي طرز برخورد با بيمار و شروع مصاحبه شامل: 1 ساعت
مشخصات بيمار – نام – جنس – سن – محل تولد – محل سكونت – تاهل – تاريخ مراجعه رئوس شكايتهاي بيمار
شرح بيماري كنوني: بترتب شكايتها از زمان شروع تا موقع گرفتن شرح حال
شامل سير علامت مربوطه، كيفيت و كميت، كارهاي تشخيصي و درماني كه تاكنون صورت گرفته است.
سوابق بيمار:
1 – بيماريهاي طبي عمومي و سوابق بستري شدن در بيمارستانها
2 – مصرف دارو در گذشته – آلرژي داروئي (و ديگر آلرژيها) – سابقه تزريق خون
3 – اعمال جراحي – تصادفات
4 – سوابق شخصي و اجتماعي: ازدواج، تعداد اولاد، سنين و وضع سلامت آنها، اعتياد (الكل، سيگار – مواد مخدر و غيره)
5 – سوابق فاميلي: سنين و وضع سلامت پدر، مادر، خواهران، برادران در صورت مرگ و علت و سن در موقع مرگ – وجود يا عدم وجود امراض ارثي و امراض مهم
بررسي دستگاه ها شامل: پوست – سر – چشم – گوش و حلق و بيني – جهاز تنفسي – قلب و عروق – جهاز هاضمه – غدد – ادراري – تناسلي – عضلات و استخوان ها و مفاصل –اعصاب – روان 3 ساعت
آماده كردن بيمار براي معاينه و لوازم مورد استفاده و نحوه انجام امتحان فيزيكي.
شرح وضعيت عمومي بيمار (سطح هوشياري – وضعيت بيمار در موقع معاينه – همكاري – وزن – قد –تغذيه…)
علائم حياتي: فشار خون – نبض – تنفس – درجه حرارت 1 ساعت
امتحان پوست و ضمائم 1 ساعت
امتحان عقده هاي لنفاوي و سيستم خونساز 1 ساعت
امتحان سر و گردن و گوش و حلق بيني 2 ساعت
امتحان چشم 1 ساعت
امتحان قفسه سينه و پستانها 1 ساعت
امتحان ريتين 2 ساعت
امتحان قلب و عروق 4 ساعت
امتحان شكم 2 ساعت
امتحان دستگاه ادراري تناسلي 1 ساعت
امتحان اندام ها و ستون فقرات 1 ساعت
امتحان غدد داخلي 1 ساعت
امتحان اعصاب و روان 4 ساعت
طريقه نوشتن پرونده بيمار، خلاصه شرح حال و يافته هاي كلينيكي و پاراكلينيكي فهرست مسائل بيمار (Problem List) و راه حلها ((Plan
تشخيصهاي افتراقي – نوشتن گزارش روزانه 1 ساعت
ب) كارآموزي نشانه شناسي:
هفته اي دو روز صبح در بخشهاي باليني طبق برنامه تنظيمي هر دانشكده انجام مي گيرد.
در طي اين دوره دانشجويان كه آشنائي كامل به اصول معاينه باليني ندارند نمي بايست در فعاليتهاي معمولي بخش كه براي كارورزان و دستياران ترتيب داده شده است شركت كنند. مرجح است كه به هر يك از دانشجويان، بيماري اختصاص داده شده تا شرح حال و معاينه فيزيكي را انجام دهد و آنها را بصورت گزارشي تنظيم نموده، فهرست مسائل بيمار و راه حلها را در انتهاي گزارش ذكر كند، سپس يكي از اعضاء هيئت علمي و يا دستياران سال آخر با چند نفر دانشجو به مطالعه شرح حال و معاينه فيزيكي آنها پرداخته عملا در كنار مريض اشكالات آنها را مرتفع نمايند. در اين مرحله از آموزش تركيب و نحوه بكار بردن ادوات اوليه پزشكي مانند گوشي، دستگاه فشار خون، افتالموسكپ، اتوسكوپ، چكش، رفلكس دياپازون به دانشجو آموزش داده مي شود.
كارآموزي بهداشت
تعداد واحد: 2
نوع واحد: كارآموزي 67
پيش نياز: علوم پايه
در يكي از تعطيلات پايان سال دوم و يا سوم دانشجو بمدت سه هفته در اختيار واحدهاي بهداشتي درماني وزارت بهداري جهت گذراندن كارآموزي بهداشت قرار مي گيرد. برنامه كارآموزي بهداشت توسط واحدهاي بهداشتي درماني وزارت بهداري تنظيم مي گردد.